Reparatie, onderhoud en keuringen in drie stappen

Bij een erkend ALK-keuringsbedrijf kunt u terecht voor keuring, onderhoud en reparatie aan autolaadkranen. Uw ALK-keurmeester besteedt er de uiterste zorg aan dat uw autolaadkraan volgens de richtlijnen van de fabrikant, de opbouwinstructies van de chassisleverancier en de CE richtlijnen wordt opgebouwd en getest. Hij legt alle belangrijke gegevens vast in het ‘RAI Kraanboek voor de Autolaadkraan’. Het kraanboek dient ook altijd in de nabijheid van de kraan aanwezig te zijn. Keuringen worden altijd uitgevoerd door gecertificeerde keurmeesters. In veel gevallen kan de keuring op uw eigen locatie plaats vinden. Wel zo handig.

Stap 1: maak een afspraak

Maak een afspraak met een keuringsstation. Met ruim 170 keuringsstations in Nederland is er altijd een station bij u in de buurt.

Stap 2: de keurmeester keurt

Een gecertificeerd keurmeester keurt de autolaadkraan bij het keuringsstation of op uw locatie, met door ALK goedgekeurd testgereedschap. Natuurlijk kunt u ook meerdere kranen tegelijk laten keuren en/of de keuring combineren met onderhoud of reparatie.

Stap 3: bewaar het keuringsbewijs

Als uw autolaadkraan is goedgekeurd, ontvangt u van de keurmeester een keuringsbewijs. De sticker met het unieke keuringsnummer wordt zichtbaar op de kraan geplakt. U ontvangt digitaal ook een checklist met alle keuringspunten. Bewaar alle documenten goed, u heeft ze nodig bij controles en mogelijk vraagt uw verzekeringsmaatschappij erom. Bij een onverhoopt ongeval moet u kunnen aantonen dat de kraan veilig is.